предложения за мрежата
Posted 12 February 2010 - 08:27 PM
Posted 12 February 2010 - 09:46 PM
Posted 12 February 2010 - 10:24 PM
Като допълнение ... колкото и lame да е за някои facebook е набрал доста "сила" и може да се обсъди идеята и за негово поле на инфото.
Според мен първо е добре да се изгради цялостната система на мрежата - сайт , форум , вотинг и т.н. за да може да се обновява с подобни сведи идеи като на Иво.
че сме българи никога да не забравяме.
Не да мразим,а само любов да даваме!!!
Posted 14 February 2010 - 03:27 PM
Иво, on 12 February 2010 - 08:27 PM, said:
За всеки един ред в info-то на даден ник трябва да се добави по още една колона в базата данни, което за тези екстри просто не си заслужава. Ако не се лъжа, ongeboren го беше направил така, че тези редове да ги има, но данните да се пазят само в паметта - т.е. при всеки restart на services, те изчезват. Евентуално може да се направи отново по този начин, самоче тогава ще започнат пак въпросите "на тоя ник що не го пише, пък на оня го пише ...".
Не ме кефи идеята - полезна е само за "nick hunters".
Може да се върне и редчето url, не беше излишно.
Виж аргументите ми за last seen и last seen address.
+ Че по този начин бихме предоставили на всеки начин да си остави "визитката" в IRC и да влиза само за да се идентва, пък после всички да го търсят по разни месинджъри. Идеята е да останат хора в IRC, не обратното.
Кой каза, че е 3 месеца?
Точно седмица е изискването.
Виж аргументите ми за expire period.
NoExpire няма да бъде върнат никога, а периода ще си остане 4 седмици. Но ... виж коментара ми за следващото ти предложение.
Тази опция си е native в ratbox-services и е включена. След като ника ти е регистриран от 2 месеца, започваш да получаваш "бонус" към expiry time-а - за всеки следващи 2 седмици от регистрацията, времето се увеличава с по един ден, като максималния "бонус" може да е 4 седмици. Т.е. когато ника ти навърши ~ година и 2 месеца, вече ще expire-ва за 8 седмици, вместо за 4.
За целта, SeenServ трябва да бъде вграден в services, а не както е до момента - хостван отделно и на съвсем различна машина. Лошото е, че SeenServ беше част от hybserv, но в ratbox-services той липсва. Не е невъзможно да се port-не и по принцип ще бъде направено, но след като Rumen явно е решил въпреки спирането на сървъра си, да ни предостави тази екстра, този проект просто остава на заден план за сега. Защо обаче е спрял seen - нямам представа.
Posted 15 February 2010 - 04:38 AM
аз лично мога да ти предоставя SeenServ който да се вкарва по каналите но поради неязеснена причина като затворя putty-то се киллва процеса =)
не ми е по силите да го оправя и не го ползвам =)
също така мога да се сдобия и със seen-a на Румен =)
Posted 15 February 2010 - 12:38 PM
Sevdalin, on 15 February 2010 - 04:38 AM, said:
аз лично мога да ти предоставя SeenServ който да се вкарва по каналите но поради неязеснена причина като затворя putty-то се киллва процеса =)
не ми е по силите да го оправя и не го ползвам =)
също така мога да се сдобия и със seen-a на Румен =)
Да ... и аз мога да си го предоставя сам - като част от hybserv обаче. Ако някой си е правил труда да го port-не за ratbox-services - с радост ще го използваме. Но няма начин да вържеш SeenServ с опциите на ChanServ ако са отделно.
Posted 15 February 2010 - 02:38 PM
Narf, on 15 February 2010 - 11:38 AM, said:
Даже хората си имат и seen с d5, който също може да се вкарва по каналите при наличие на 50 потребителя в даден канал хаха =)
а до колкото до името на мрежата няма да го кажа понеже devel-a им ще ми се разсърди
Posted 15 February 2010 - 02:52 PM
Sevdalin, on 15 February 2010 - 02:38 PM, said:
Даже хората си имат и seen с d5, който също може да се вкарва по каналите при наличие на 50 потребителя в даден канал хаха =)
а до колкото до името на мрежата няма да го кажа понеже devel-a им ще ми се разсърди
Точно с 1:1 като нашия SeenServ това не е възможно.
При изменен код ... и ако двата процеса вървят на една и съща машина и с една база данни ... вероятно. Но не такъв е случая при нас.
Posted 15 February 2010 - 02:54 PM
Narf, on 14 February 2010 - 03:27 PM, said:
Тук грешиш. SeenServ винаги е бил отделен service, независим до голяма степен от HybServ (зависим беше до толкова, до колкото да се сетва опцията да е в канала). Единствено което е нужно е SeenServ да запомни каналите в които трябва да влезе при евентуално рестартиране.
Проекта по вграждането на тази опция във ratbox-services беше прекъснат поради премахването на тази опция.
Posted 15 February 2010 - 03:46 PM
NoEx, on 15 February 2010 - 02:54 PM, said:
Проекта по вграждането на тази опция във ratbox-services беше прекъснат поради премахването на тази опция.
http://www.wohmart.c...rv-1.9.2.tar.gz
Sevdalin, on 15 February 2010 - 03:11 PM, said:
Screenshot-овете не показват какво има в кода и по какъв начин са свързани ChanServ и SeenServ.
Posted 15 February 2010 - 08:14 PM
Narf, on 15 February 2010 - 03:46 PM, said:
Аз говоря за УниБГ, не за проекта HybServ :-)
И ти знаеш, че тази версия никога не е използвана в УниБГ, и че SeenServ винаги е бил отделен service.
Що се касае до въвеждане на опцията за SeenServ по каналите, напълно приложимо при това без много ядове :-)
Posted 15 February 2010 - 08:32 PM
NoEx, on 15 February 2010 - 07:14 PM, said:
И ти знаеш, че тази версия никога не е използвана в УниБГ, и че SeenServ винаги е бил отделен service.
Що се касае до въвеждане на опцията за SeenServ по каналите, напълно приложимо при това без много ядове :-)
Posted 15 February 2010 - 08:57 PM
NoEx, on 15 February 2010 - 08:14 PM, said:
Добре, ще го обсъдим на private това, макар че съм скептично настроен. :>

Sign In
Register
Help

MultiQuote